20160223-00023

Een hoop bochten en een hoop rust.

Daar zitten we dan, in Pauanui. Het toevluchtsoord als je met pensioen bent in Nieuw-Zeeland. Werkelijk, wat een uitgestorven rijkeluisbuurt is het hier! Het heeft bijna iets spookachtigs. Het is natuurlijk geen hoogseizoen meer dus in je vakantiehuisje gaan zitten is blijkbaar niet meer zo aantrekkelijk.
Maar goed, voor ons een verademing die rust. 10 Minuten lopen van een bijna leeg strand: je ‘strandburen’ vind je zo’n 200 meter verderop. Wat een verschil met Nederland; daar zou het met deze temperaturen stampvol zijn.
Het is goed uit te houden hier. Ook al zitten we zo’n beetje in the middle of nowhere. Maar gelukkig met wifi zodat wij ook weer wat van onze reis kunnen delen als onlangs-verloofd-stel 😉
De rit hier naar toe was al een ervaring op zich met die slingerweggetjes de bergen in (waar we wel héél blij zijn met onze automaat).
Gisteren bij aankomst de spullen in onze lodge gedropt en samen wezen zwemmen in de Grote/Stille Oceaan. Wel apart als je aan de rechterkant op de rots gewoon naaldbomen ziet staan. Wat dat is wel gebruikelijk hier; de naaldbomen staan gewoon tussen de palmbomen! Vreemd zicht, maar wel bijzonder.
Toen we van plan waren om weer naar ons huisje te vertrekken werden we nog verrast door een luchtshow die 3 gepensioneerden met waarschijnlijk tijd en geld teveel, die aan het oefenen waren voor stuntshows met hun opgeknapte Oud-Sovjet vliegtuigen. Prachtig om te zien die loopings en duikvluchten!
Afijn, wat ga je doen in zo’n afgelegen maar mooi stukje natuur als toerist? Juist, de highlights opzoeken. In Coromandel, de streek waar Pauanui ligt, zijn de 2 bekende plekken namelijk Cathedral Cove en Hot Water Beach. Dus wij vroeg op pad, wat ook maar goed was met de hitte en de hoeveelheid toeristen die er op af komen. Voor Nieuw-Zeelandse begrippen was het hier echt druk! Maar we hebben de Cove gezien… Een gat in een rots, ja. Net als een paar dagen geleden we op de oceaan de Hole In The Rock gezien hebben. Dit was overigens niet eens de bedoeling van onze dolfijnen-cruise! Normaal varen ze zo ver niet maar ja, die orka’s hadden ons daar heen geleid 😉 Dus die hebben we nog mooi mee gepikt.
Uiteindelijk nog kunnen snorkelen, tussen de Snappers, wat nog steeds een grote hobby is. Sander heeft inmiddels een nieuwe hobby; de kronkelweggetjes hier vindt ie geweldig 😉
Dat was weer even een update. Morgen rijden we door naar Waitomo waar we de Glowworm Caves gaan bezoeken. We zijn benieuwd!
Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

7 thoughts on “Een hoop bochten en een hoop rust.”

 1. Daar ben ik wel benieuwd naar, naar de glowwormgrot. Zal ook wel iets aparts zijn om te zien. En hoop voor Sander dat er een kronkel weggetje naartoe ligt ?

 2. Ik zit hier in m’n taxi te wachten op een klant. En dan lees je deze blog. Wat heerlijk om dat dan te lezen. En weer een goede reis naar het volgend doel xxx

 3. Altijd leuk om reisverhalen mee te lezen, zo ga je toch een heel klein beetje mee op reis. Want ja ik mocht van Marieke niet mee in de koffer helaas, hihi. Oh ja en aangezien jullie toch verloofd zijn….hoe leuk zou het zijn als ik tante mag worden van een in Nieuw-Zeeland verwekt neefje of nichtje?? Hahahaha :-p

  Nog heel veel plezier daar jullie 2, ik ben ook wel benieuwd naar de glowingworm caves! Plaats maar lekker veel foto’s van jullie reis! 😀

  1. Nou dat nichtje en/of neefje mag ff duren, eerst plek hebben ;).

   Wat betreft veel foto’s, verbinding in NZ is niet altijd je-van-het. Download gaat vaak wel, maar een goeie foto op het net krijgen is moeizaam of zelfs niet mogelijk. Het blijft dus even bij de posts en de foto’s die daar bij staan. Als we thuis zijn volgt de rest in het album!

   1. haha ik zat te jennen he 😉 Ja foto’s zal idd wel lastig uploaden zijn. Ben heel benieuwd als jullie thuis zijn. Maar voorlopig heb je nog wel wat te bezichtigen. Leuk om te lezen 😀

 4. Allereerst nogmaals héél erg gefeliciteerd met jullie verloving! En nu de bruiloft lekker gaan plannen! :) Nou ja, eerst nog een beetje sparen natuurlijk…..
  Ben al heel benieuwd naar alle foto’s ( en filmpjes? ) straks van al die prachtige plekken die jullie al gezien hebben. Zal onder water ook mooi zijn! Snappers kunnen trouwens best groot zijn zag ik! Is niet eng? Een goede reis verder en lekker genieten! Waitomo ziet er mooi groen uit! Groetjes!!!

 5. Idd, we gaan eerst nog even flink genieten hier! Zullen we thuis wel een mooi album uploaden met de mooiste foto’s en filmpjes! En die Snappers zijn zeker groot, was wel mooi maar ze zijn niet gevaarlijk dus was niet bang;)

Laat een berichtje achter!