Orca

Zwart-wit met een gouden randje

Vandaag stond onze eerste geplande excursie op ’t programma: namelijk zwemmen met dolfijnen. Nou was ’t maar goed dat wij gisteren maar even zijn gaan informeren waar we ons moesten melden. We kregen namelijk vervolgens te horen dat de tour geannuleerd was vanwege technische mankementen. En ze moesten wachten op een nieuw onderdeel. En aangezien het Nieuw-Zeeland is, zou dat een paar dagen duren voordat het onderdeel er zou zijn. Ontzettend balen dus! Maar omdat vooral ik (Marieke) zich er zo onwijs op had verheugd is Sander gelijk een andere mogelijkheid gaan zoeken. En die was er zowaar! Zo geschiedde het dat we de volgende dag, vanmiddag dus, alsnog op een bootje op pad gingen op zoek naar dolfijnen! Wat wij vonden waren echter geen bottlenose dolfijnen (die komen het meeste voor hier) maar een veel meer onverwachte ontdekking: de grootste vertegenwoordigers van de familie dolfijnen, namelijk een groep orka’s!!! Het scheen dat deze groep al eerder gespot was in The Bay Of Islands. De groep bestond uit een mannetje (van 9 meter!), 3 vrouwtjes, 3 kalfjes en één baby orka. Het was een zeer unieke ervaring voor ons (en voor de crew ook!) om dit van héél dichtbij mee te mogen maken. Ze waren onderweg uit de baai op weg naar open zee en we hebben ze op die weg een stukje mogen volgen. De boot was niet ontzettend groot dus wij hadden voldoende mogelijkheid om foto’s, filmpjes te maken en zelfs op de boeg te zitten waar ze vlak naast je zwommen!
Uiteindelijk moesten we toch afscheid nemen waarbij zowel zij als wij onze reis vervolgde. Helaas hebben we geen dolfijnen verder gezien maar aangezien het tijdelijk het territorium was van de orka’s is dat heel goed te verklaren. Dolfijnen staan immers ook wel eens op het menu van deze zwart witte reuzen…
Gelukkig hebben we nog wel even gezwommen en gesnorkeld in het heldere blauwe water wat toch wel erg verfrissend was!
Mijn langgekoesterde droom, zwemmen met wilde dolfijnen, is echter NOG niet in vervulling gegaan maar zo hou ik tenminste nog iets op mijn Bucket-List!
Al met al was het een geweldige unieke ervaring om deze prachtige dieren te mogen waarnemen in hun natuurlijke omgeving. Dit zullen wij niet snel vergeten!!!
Morgen vertrekken wij richting Pauanui wat zo’n 5 uur zal duren. Geen straf met de uitzichten onderweg. Vanaf daar zullen we ongetwijfeld weer een nieuwe blog posten!
Bedankt voor het lezen!
P.S. voor diegene die het gevraagd hebben, we kunnen helaas nog niet veel foto’s uploaden als album of galerij. Daar is de upload-verbinding niet echt geweldig voor hier… Maar we hopen jullie toch ook goed op de hoogte te kunnen houden met onze blogs en de bijpassende zelfgemaakte foto 😉

4 thoughts on “Zwart-wit met een gouden randje”

  1. Wat een geweldige ervaring moet dat zijn geweest! Dat hebben jullie toch maar mooi mee kunnen maken! Dit kun je niet reserveren! En dat zwemmen met wilde dolfijnen komt vast nog wel eens! Een hele mooie reis gewenst naar de volgende plek! Groetjes!

Laat een berichtje achter!